Põhi:
2,5dl nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
2,5dl nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
100g võid
0.5dl 35% rõõska koort
0.5dl 35% rõõska koort
Täidis:
3 kuni 4 talisibulat (ainult valget osa)
200 g riivitud juustu
100 g õhukeselt viilutatud külm- suitsulõhet
0.5 dl hakitud tilli
purustatud musta pipart
3 muna
1.5 dl 35% rõõska koort
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor.
Sega tainas ühtlaseks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ja võiga määritud vormi põhja.
Haki talisibul väiksemateks tükkideks, riivi juust ja lõika külmsuitsulõhe viiludeks.
Laota juust, suitsulõhe, talisibul ja hakitud till kihiti tainale. Maitsesta pipraga.
Klopi rõõsk koor ja munad ühtlaseks, vala pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Retsept on võetud http://nami-nami.ee/index.php
Pirukat võib teha ka singiga v kanaga jne.
Maitsev
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar