neljapäev, 27. jaanuar 2011

Iirise-kohupiimatort.

Põhi.:
6 muna
11/2dl suhkurt
11/2dl nisujahu
1dl tärklist
11/2tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3lehte zelatiini
1/2dl sidrunimahla
250g kohupiima
1dl suhkurt
2tl vanillisuhkurt
2dl vahukoort

Vahele:
1purk (800g) nõrutatud virsikukonservi

Pinnale:
2dl vahukoort
2dl tuhksuhkurt
3dl tumedat siirupit
1,5tl võid
võib kasutada ka Nopri karamellikreemi.

Kaunistuseks:
Mandlilaaste, vahukoort

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa sõeludes taignale.Sega kiiresti ühtlaseks. Vala taigen 24-26 cm koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-40 min. alumisel siinil.
Lõika jahtunud põhi kolmeks. Pane zelatiinilehed 5 minutiks külmavette. Pigista vesi välja ja lahusta kuumas sidrunimahlas. Maitsesta kohupiim suhkruga, sega juurde zelatiinilahus ja vahustatud vahukoor. Määri alumisele põhjale pooled püreeritud v tükeldatud virsikutest, määri peale pool kohupiimast,valmista samuti teine kiht.
Karamellikreemi valmistamiseks keeda koort ja suhkurt 15-20 min. madalal tulel. Lisa siirup ja või. Lase natukene jahtuda ja määri koogile v sulata soojas vees Nopri karamellikreem.
Kaunistamiseks vala röstitud mandlilaastud koogile ja määri ääred vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...