Põhi:
2 muna
2spl jahu
1spl suhkurt
Eralda munavalged kollastest vahusta munavalged alguses ilma suhkruta, kui tekivad vahumügarad siis lisa 1/3 suhkrust järk järgult ja vahusta tugevaks vahuks, vahusta munakollased 2/3 suhkruga,kunimass on kasvanud kaks korda vala munakollased munavahule ja sega õrnade tõstmis liigustustega kokku.kollast ja valget kokku segades lisa munamassile sõeludes jahu.segada ei tohi kaua. küpseta 195-225 kraadi juures sõltuvalt biskviidi paksusest 10-50 min.seda põja 10 min. ja vorm on 24 ümmargune
Täidis
0,5 l jogurtit
2 dl vahukoort
2 spl suhkruga
6 zelatiinilehte
Vahusta vahukoor suhkruga. Paisutatud ja sulatatud zelatiin segada jogurtiga ja siis segada juurde vahukoor, segu valada jahtunud põhjale. Aseta külmkappi ja jäta umbes 2-3 tunniks tahenema. Kui jogurt on tahenenud, siis on aeg valmistada peale tarretis.
Peale ostsin maasikatarretise. Segasin paki sisu poole liitri keeva veega ja lasin täielikult jahtuda. Siis panin koogile peale tükeldatud maasikad ja valasin tarretise ettevaatlikult peale.
Hea kerge kook oli aga külmutatud maasikad peal ei olnud kõige paremad järgminekord teen siis kui värsked maasikad saadaval. Siis kindlasti parem.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar