laupäev, 22. jaanuar 2011

Maasika-jogurtikook


Põhi:     
2 muna
2spl jahu
1spl suhkurt

Eralda munavalged kollastest vahusta munavalged alguses ilma suhkruta, kui tekivad vahumügarad siis lisa 1/3 suhkrust järk järgult ja vahusta tugevaks vahuks, vahusta munakollased 2/3 suhkruga,kunimass on kasvanud kaks korda vala munakollased munavahule ja sega õrnade tõstmis liigustustega kokku.kollast ja valget kokku segades lisa munamassile sõeludes jahu.segada ei tohi kaua. küpseta 195-225 kraadi juures sõltuvalt biskviidi paksusest 10-50 min.seda põja 10 min. ja vorm on 24 ümmargune

Täidis
 0,5 l jogurtit
2 dl vahukoort
 2 spl suhkruga
6 zelatiinilehte

Vahusta vahukoor suhkruga. Paisutatud ja sulatatud zelatiin segada jogurtiga ja siis segada juurde vahukoor, segu valada jahtunud põhjale. Aseta külmkappi ja jäta umbes 2-3 tunniks tahenema. Kui jogurt on tahenenud, siis on aeg valmistada peale tarretis. 
Peale ostsin  maasikatarretise. Segasin paki sisu poole liitri keeva veega ja lasin täielikult jahtuda. Siis panin koogile peale tükeldatud maasikad  ja valasin tarretise ettevaatlikult peale.
Hea  kerge kook oli aga külmutatud maasikad peal ei olnud kõige paremad järgminekord teen siis kui värsked maasikad saadaval. Siis kindlasti parem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...