pühapäev, 23. jaanuar 2011

Kohupiimataskud.

Keedutainas:
3dl vett
80g võid
0,5tl soola
3dl jahu
4 muna

Täidis:
2,5dl rõõska koort
300g vanillikohupiima
1dl suhkurt

Šokolaadi

Keedutaigna valmistamiseks lase potisvesi koos või ja soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa ühekorraga jahu.Sega kiiresti ühtlaseks. Pane anum uuesti tulele ning sega seni kui tainas poti külgedelt lahti lööb ning moodustab õhtlase palli. Tõsta uuesti tulelt ning lase tainal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv. Pritsi tordipritsiga ahjuplaadile v tõsta lusikaga väikesed kuhjad.Küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, seejärel alanda kuumust 200 kraadile ja küpseta veel 12 minutit. Küpseta ahju alumiselsiinil. Pärast küpsetamist lülita ahi välja , kuid jäta tuuletaskud lahtise uksega veel viieks minutiks ahju, nii ei vaju tuuletaskud alla.

Täidise valmistamiseks sega vahustatud koor ülejäänud ainetega. Tee jahtunud  tuuletaskuteleäärele väike ava ja täda tordipritsi abil kohupiimatäidisega v lõika katus pealt ära ja pane lusikaga kohupiimatäidis.

Sulata šokolaad vesivannil v mikrolaineahjus ja nirista tuuletaskutele.

Väga head!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...