neljapäev, 20. jaanuar 2011

Printsessitort.


Kakao-rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
2-3 dl maasika toormoosi
Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
300 g vaniljekohupiima
0,5 dl suhkrut
6 želatiinilehte
3 sl vett
1 purk kivideta kirsikompotti


Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla taigen ühtlaselt plaadile ja küpseta 225 kraadises ahjus 5-6 minutit. Aseta lauale teine küpsetuspaber, puista sinna veidi suhkrut ja kummuta biskviit sinna peale. Koori ettevaatlikult kasutatud küpsetuspaber pealt ära ja keera biskviit koos paberiga kohe rulli. Lase jahtuda.Kata biskviit maasikamoosiga ja keera rulli. Hoia rullbiskviite 1 tund külmkapis.
Täidise valmistamiseks leota želatiinilehti 10-15  minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata 0,5 dl keevas vees. Sega kohupiim nõrutatud kirssidega, lisa kiirelt segades sulatatud želatiin ja viimasena lisa juurde vahustatud vahukoor.
Kata kauss või vorm toidukilega. Pane keskele papptoru nuku jaoks. Viiluta rullbiskviit, lao viilud kausi põhja ja äärde ning vala keskele täidis. Pane kausi peale toidukile ja aseta järgmise päevani külmkappi. Võta ilus kandik ja kummuta tort sinna peale. Nukule tegin pluusi selga vahukommimassist, tordi põhja määrisin kokku vahukoore kohupiimaseguga, ja tupsud tegin peale ainult vahukoorest, vahukoorele lisasin vahukoore tugevdajat.Vahukoore kohupiima segu värvisin värvilise tuhksuhkruga ja natuke panin lisaks ka punast toiduvärvi.Roosid tehtud vahukommimassist. Selle tordi jaoks on kõike topelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...