esmaspäev, 2. aprill 2012

Moonikringel.

225g vett
30g pärmi
75g suhkurt
5g soola
500g jahu
100g margariini
1/2tl kardemooni

Täidis:
70g suhkurt
150g pehmet võid v margariini
100g mooniseemneid
1/2 spl vanillisuhkurt


Glasuur:
1 spl võid
3-4spl vett
200g puudersuhkurt
2spl kakaod

Lahusta pärm soojas vees ja sega suhkur, jahu ja sool hulka. Kõige viimasena lisa sulatatud ja jahtunud margariin. Pane sooja kohta kerkima (u.20min.). Seejärel sõtkutakse taigen uuesti läbi ja kergitakse veel, kuni on tõusnud kahekordseks. Rulli taigen lauale piklikuks. Kata taigen täidisega ja rulli kokku. Lõika rull kolmeks ribaks ja punu kokku. Kergita soojas kohas vähemalt 20 minutit. Määri munaga. Küpseta 180-200 kraadi juures 15-20 minutit.
Glasuuriks sega kokku puudersuhkur, kakao ja paar lusikatäit külma vett, peab tekkima paks mass. Seejärel soojendatakse ja segatakse pliidil (u.50 kraadi),siis lisa või. Kanna soojalt pintsliga kringlile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Pošeeritud pirnid.

4 kõvemat pirni 500 ml naturaalset õunamahlea 4 spl mett 300 ml kreeka jogurdit 4 spl vahtrasiirupit 3 kaneelipulka 5 tähtaniisi 100...