pühapäev, 23. jaanuar 2011

Koorekreemiga marmorkeeks.

375g võid
2dl suhkurt
1,5dl fariinisuhkurt
4tl vaniljesuhkurt
5 muna
6,5dl nisujahu
31/2tl küpsetuspulbrit
125ml piima
soola

Lisa:
150g tumedat šokolaadi
2tl kakaod
0,5dl suhkurt
3spl piima
50g puruastatud mandleid

Koorekreem:
100g tumedat šokolaadi
1dl 35% rõõska koort

Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta suur keeksivorm ja tee see võiga kokku ja riputa üle riivsaia puruga. Vahusta pehme või koos suhkrutega, lisa ükshaaval munad.Sega mikserdades juurde piim ja kuivained.Vala pool tainast suured keeksivormi, teisele taignapoolele lisa veevannil sulatatud šokolaad, kakao, suhkur, piim ja purustatud mandlid. Sega hästi läbi ja vala siis valgele taignale peale. Nüüd keera kahvliga valget taigent spiraalselt pruuniga ringi. Küpseta 1tund ja 10 min.v kuni kook on valmis(katsu puust tikuga).Jahtunud koogile vala peale koorekreem selleks aja koor suurel kuumusel peaaegu keema , võta tulelt ja pane sinna sisse siis tükeldatud šokolaad, sega hästi läbi. Lase 10 min. seista et kreem veidi pakseneks.
Hea suur keeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...