375g võid
2dl suhkurt
1,5dl fariinisuhkurt
4tl vaniljesuhkurt
5 muna
6,5dl nisujahu
31/2tl küpsetuspulbrit
125ml piima
soola
Lisa:
150g tumedat šokolaadi
2tl kakaod
0,5dl suhkurt
3spl piima
50g puruastatud mandleid
Koorekreem:
100g tumedat šokolaadi
1dl 35% rõõska koort
Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta suur keeksivorm ja tee see võiga kokku ja riputa üle riivsaia puruga. Vahusta pehme või koos suhkrutega, lisa ükshaaval munad.Sega mikserdades juurde piim ja kuivained.Vala pool tainast suured keeksivormi, teisele taignapoolele lisa veevannil sulatatud šokolaad, kakao, suhkur, piim ja purustatud mandlid. Sega hästi läbi ja vala siis valgele taignale peale. Nüüd keera kahvliga valget taigent spiraalselt pruuniga ringi. Küpseta 1tund ja 10 min.v kuni kook on valmis(katsu puust tikuga).Jahtunud koogile vala peale koorekreem selleks aja koor suurel kuumusel peaaegu keema , võta tulelt ja pane sinna sisse siis tükeldatud šokolaad, sega hästi läbi. Lase 10 min. seista et kreem veidi pakseneks.
Hea suur keeks.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar