Tainas:
3 muna
2dl suhkurt
200g hapukoort
1tl söögisoodat
2dl kondentspiima
3 dl jahu
2spl kakaod
Kreem:
800g hapukoort
1,5dl suhkurt
1tl vaniljesuhkurt
Glasuur:
100g tumedat šokolaadi
1,5dl vahukoort
2spl võid
3spl kakaopulbrit
Põhjade vahele: 2dl paksemat moosi (kasutan vaarika toormoosi)
Vahusta munad suhkruga.Lisa kondentspiim, hapukoor ja soodaga segatud jahu. Töötle ühtlaseks tainaks. Vala pool tainast küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi ning tasanda. Küpseta 200 kraadi juures 20 min.kontrolli tikuga küpsust. Lisa teisele tainapoolele 2spl kakaod ning küpseta samamoodi. Kreemiks sega hapukoor suhkrutega. Lõika jahtunud pruun tordipõhi kaheks kihiks. Pane alumine pool serveerimisalusele ja määri peale moos. Kata teise tumeda põhjakihiga. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga, laota tordile. Glasuuriks sulata kuumaveevannil šokolaad koos võiga. Lisa vahukoor ja kakaopulber ning kuumuta keemiseni. Nirista tort glasuuriga üle. Lase seista , järgmisel päeval parem. Meile maitseb see lihtne kook väga :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar