esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Pärmitaignapirukad.

50 g värsket pärmi
14 dl jahu
5 dl piima
1 dl suhkrut
1,5 dl õli
1,5tl soola
2 muna


Kuumuta piim käesoojaks, tõsta pliidilt ja sega pärm suhkruga, lisa  soojale piimale ja pane juurde 400 g jahu. Sega lusikaga ning jäta kaanega kaetud potti 20 minutiks kerkima.
Võta külmkapist munad ja klopi lahti. Tõsta taigen potist suurde kaussi, lisa taignale munad, ülejäänud jahu, sool ja õli. Mikserda taignakonksudega kuni taignast moodustub kausi keskele pall. Puista taignale veidi jahu ning kata siis kauss kaane või toidukilega ning aseta sooja kohta kerkima.


Mina tegin poolest taignast viineripirukad ja poolest taignast singirulle.
Singirullidele panin: pehmet võid, sinki ja juustu, keerasin rulli ja lõikasin parajad jupid.
Ahju ja küpsetasin 200 kraadises ahjus 10-15 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...