laupäev, 19. veebruar 2011

Sefiiritort.

Põhi:
6 muna
11/2dl suhkurt
11/2dl nisujahu
1dl tärklist
11/2tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kuivained ja lisa sõeludes tainale.Sega kiiresti ühtlaseks. Vala tainas 24-26 cm vormi ja küpseta175 kraadi juures 35-40 minutit alumisel siinil. Lõika jahtunud põhi kolmeks.

Täidis:
3 banaani
300g vanillikohupiima
õuna-pohlamoosi

Purusta kahvliga banannid ja sega kohupiimaga.
Kõige alumisele kihile pane õuna-pohlamoosi, järgmise kihi vahele pane kohupiima ja kõige pealt võib immutada natuke hapumahlaga(punasõstramahlaga). Kata kook kilega ja pane ööseks külmkappi.

Sefiir:
4 munavalget
3dl suhkurt
natuke sidrunihapet

Mikserda munavalged suhkruga korralikult segamini. Pane kauss suuremasse potti kus on vaikselt keev  vesi. Vahusta umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäävad teravad tipud, mis alla ei vaju. Tõsta kauss veest välja ja mikserda edasi, kuni vaht on jahtunud.
Kaunista tort sefiiriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...