esmaspäev, 28. veebruar 2011

Napoleoni kook.

500g valmis pärmi-lehttainast

Kreem:
5 munakollast
2dl suhkurt
1,5dl jahu
0,5spl tärklist
7,5dl kuuma piima
2tl vanillsuhkurt

Vahusta munakollased suhkruga. Sega hulka jahu-tärklisesegu ja vala suuremasse potti. Kuumuta teises potis piim peaaegu keemiseni (ära keema lase). Nirista tuline piim munavahu hulka. Kuumuta kreemi kuumaveevannis, pidevalt segades, kuni see muutub paksu hapukoore sarnaseks. Eemalda pliidilt, sega hulka vanillsuhkur ja jäta vähemalt pooleks tunniks jahtuma. Jaga tainas viieks osaks ning rulli need hästi õhukesteks plaatideks. Küpseta põhjad eraldi, igaüht 200 kraadi juures 5 minutit ehk helepruuni värvuseni. Pane alusele üks põhi, lõika ääred ära ja määri pealt paksult kreemiga. Jätka samamoodi , kuni lõpuni. Viimasele kihile määri ka kreemi  ja pudista peale ära lõigatud ääred. Vajuta puru õrnalt käega kinni.Lase koogil enne serveerimist ööpäev kapis seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...