esmaspäev, 14. veebruar 2011

Hello Kitty tort

Põhi
50 g võid või margariini
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima


Lülita ahi 175 C
Sulata rasvaine ja lase jahtuda.Vahusta munad ja suhkur tugevamaks vahuks.Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa vaheldumisi piima ja jahtunud rasvainega munavahule.Sega korralikult ained omavahel.Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta ahju alumises osas restil 40-45 min.(kontrolli lõpupoole tikuga küpsust,valmis kui tikk jääb puhtaks.)Lase vormis täielikult jahtuda.
Jahtunult lõika 2 kihiks.(see kogus on väiksema vormi u.22 cm läbimõõduga vormi jaoks)

Põhjasid niisutan tavaliselt vaniljesuhkruga maitsestatud piimaga.


Täidis
1 pk vaarikatarretise pulbrit
400g vaniljemaitselist kohupiima
1 kotike Ekströmi vaniljekastme pulbrit

200 ml vahukoort
100g vaarikaid(külmund)

Valmista tarretis pakendil oleva juhendi järgi(kasuta 3dl vedelikku) ja jäta toatemperatuurile jahtuma.Sega kohupiima hulka paar spl tuhksuhkrut . Kui tarretis on enam vähem jahtunud sega see tugevasti kloppides kohupiima hulka.Vahusta koor tugevamaks vahuks ja klopi siis kergelt kohupiima -tarretise sisse. Lõpuks lisa vähe haaval korraga sisse vaniljekastme pulber ja vaarikad, siis ongi segu valmis tordi vahele panemiseks.


Kate
1 karp toorjuustu(maitsestamata)
1 spl tuhksuhkrut
2 dl vahukoort
pisut vaniljekastme pulbrit
värvin tavaliselt värvilise tuhksuhkruga
toiduvärve

martsipani

Toasooja toorjuustu sisse segada tavaline tuhksuhkur ja siis vedel koor.Kergelt vahustades lisa tl või paar vaniljekastme pulbrit.Segu peab jääma tihe aga ka kergesti määritav.Kata tort pealt ja külgedelt õhukese kreemikihiga,et peita tarretise ebatasasused ja soovi korral värviülejäänud segu tuhksuhkruga v toiduvärvidega ja kaunista tordi ääred sobiva mustriga



Hea tort

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...