esmaspäev, 28. veebruar 2011

"Rukkileib"


Põhi:
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi (nt Kalevi Bitter)
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
300ml vahukoort
500g vaniljemaitselist kohupiima
1,5 dl riivleiba
2spl suhkrut
1tl kaneeli
3 želatiinilehte

Vahele: vaarikatoormoosi
Peale: 200 g tumedat šokolaadi, 2 spl võid.



Küpsetasin põhja. Selleks vahustasin munad suhkruga ja segasin hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks lisasin väikeses potis madalal kuumusel sulatatud või ja šokolaadi (lasin segul eelnevalt veidi jahtuda). Küpsetasin 180-kraadises ahjus pool tundi. Küpsetamiseks kasutasin kandilist ahjuvormi. Jahutasin põhja, lõikasin selle pooleks ja määrisin vahele vaarikatoormoosi. Lõikasin tordipõhja ovaalseks.
Täidise jaoks vahustasin koore, lisasin kohupiima.
Kuumutasin mõni minut pannil riivleiba kaneeli ja 2spl suhkruga, jahutasin ja lisasin kohupiima-vahukoore segule. Lahustasin želatiini kuumas vees ja lisasin kreemile. Määrisin kreemi põhjale ja panin tordi paariks tunniks külma.
Glasuuri jaoks sulatasin potis või, lisasin šokolaadi ja segasin kuni šokolaad oli sulanud. Jahutasin segu, katsin tordi šokolaadiglasuuriga ning panin valmis tordi veel mõneks ajaks jahedasse seisma. Kaunistasin sulatatud valge šokolaadiga. Retsepti võtsin siit:http://koopatibiups.blogspot.com/search/label/Tordid  Kreemi tegin poolteist kogust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...