neljapäev, 3. veebruar 2011

New Yorgi juustukook.

Põhi:
85g sulavõid ja pisut võid määrimiseks
140g purustatud digestiiveküpsiseid
1spl suhkurt

Täidis:
900g  toorjuustu
3dl suhkurt
3spl jahu
1,5tl vanillisuhkurt
1sidruni peeneks riivitud koort
1,5tl sidrunimahla
3 suurt muna
1 munakollane
200g hapukoort
tibake soola

Katteks:
250g 20% hapukoort
1spl suhkurt
1tl sidrunimahla

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata lahtikäiva vormipõhi küpsetuspaberiga. Sulata või ning sega see küpsisepuru ja suhkruga.Pressi segu panni põja ja küpseta 10 min. Jahuta.
Kõik täidise komponendid võiksid olla toatemperatuuril. Vahusta toorjuust mikseriga keskmisel kiirusel, kuni see muutub kreemjaks-u.2 min. Vahustamise lõpus lisa aeglaselt ja järk-järgult suhkur, jahu ning näpuotsatäis soola. Jätka vahustamist lisades samalajal vanilli, sidrunikoort ja-mahla. Vispelda ükshaaval juurde munad ja munakollane. Vala massi hulka hapukoor ja jätka aeglasel kiirusel mikserdamist. Ära üle vahusta- segu võib minna tükki. Täidis peab tulema ühtlane ja pisut õhuline. Pintselda vormi küljed sulavõiga ja vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta150 kraadi juures 1 tund. Jäta kook jahtuma.
Katte valmistamiseks sega hapukoor, suhkur ja sidrunimahl. Määri see ühtlaselt koogi peale. Kata kook fooliumiga ja jahuta külmikus vähemalt 8t.või üleöö.
Serveeri vaarikatoormoosiga.
Väga, väga hea kook!!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...