esmaspäev, 28. veebruar 2011

Pavlova.

6 munavalget
2,5dl suhkurt
4tl maisitärklist
1tl vanillit v paar tilka vanilliekstrakti
2tl valget veiniäädikat

Serveerimiseks:
200ml vahukoort
300g vanillikohupiima
mustikaid

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista paberile 23 cm rõngas. Klopi munad soolaga tugevaks vahuks. Lisa suhkur kolmes jaos ning vahusta kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, vanilli ja veiniäädikas sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ja külgedelt ühtlaseks.
Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera pavlova ringi). Kata vahukoorega -kohupiimakreemiga ja kaunista mustikatega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...