Muretaigen:
5dl jahu
200g võid v margariini
1,5dl suhkurt
1 muna
vaniliini
Segada kõik kokku. Korvikeste jaoks rullida taigen õhukeseks. Lõika paraja suurusega kettad ja vajuta metallvormide välisküljele (määrida vorme pole vaja). Aseta vormid tagurpidi ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 min.
Hapukat moosi(mina panin punasõstratoormoosi)
Sefiir:
6 munavalget
5dl tuhksuhkurt
suts sidrunihapet
Mikserda munavalged suhkruga korralikult segamini. Järgmisena aseta kauss (roostevaba) suuremasse potti, kus on vaikselt keev vesi. Vahusta umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäävad teravad tipud, mis alla ei vaju. Tõsta kauss veest välja ja mikserda edasi kuni vaht on jahtunud.
Täida korvikesed hapukamoosi ja sefiiriga.
Esimese sefiiri tegemise kohta tulid päris head, kuigi sefiiri oleks võind korvikestesse rohkem panna.
Võtsin retsepti siit:http://sbirgit.blogspot.com/search?q=sefiir
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar