esmaspäev, 7. veebruar 2011

Sefiirikorvikesed.

Muretaigen:
5dl jahu
200g võid v margariini
1,5dl suhkurt
1 muna
vaniliini

Segada kõik kokku. Korvikeste jaoks rullida taigen õhukeseks. Lõika paraja suurusega kettad ja vajuta metallvormide välisküljele (määrida vorme pole vaja). Aseta vormid tagurpidi ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 min.

Hapukat moosi(mina panin punasõstratoormoosi)

Sefiir:
6 munavalget
5dl tuhksuhkurt
suts sidrunihapet

Mikserda munavalged suhkruga korralikult segamini. Järgmisena aseta kauss (roostevaba) suuremasse potti, kus on vaikselt keev vesi. Vahusta umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäävad teravad tipud, mis alla ei vaju. Tõsta kauss veest välja ja mikserda edasi kuni vaht on jahtunud.
Täida korvikesed hapukamoosi ja sefiiriga.
Esimese sefiiri tegemise kohta tulid päris head, kuigi sefiiri oleks võind korvikestesse rohkem panna.

Võtsin retsepti siit:http://sbirgit.blogspot.com/search?q=sefiir

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...