Pärmi-lehttaigen:
1kg nisujahu
40g sulatatud, jahutatud margariini
550g külma vett
50g pärmi
40g suhkurt
15g soola
kihistamise jaoks 500g margariini
Täidis:
90g vaniljekreemipulbrit
250g vett
250g kohupiima
2 muna
2spl tärklist
Peale:
20g marjatarretist
250g vett
virsikuid
mustikaid
maasikaid
Taigen segatakse kokkukülmadest toorainetest.Külmas vees lahustatakse pärm, lisada suhkur,sool. Lisada jahu, sõtkuda taigen korralikult läbi. Lisada 40g sulatatud ja jahutatud margariini. Sõtkuda ühtlaseks tainaks 10-15 minutit. Lasta taignal kaetult seista 15 minutit toatemperatuuril.
Margariin rullitakse lahti küpsetuspaberi vahel.
Taigen rullitakse lauale lahti1-2cm paksuseks ristkülikukujuliseks.Rullitud taignale asetatakse 2/3 ulatuses kihistusmargariin, seejärel pannakse taigen kolmeks kokku.
Kihistatakse kolm korda. Iga kihistamise järel lastakse tainal seista 15 minutit.
Täidise ained segada kokku.
Taigen rullitakse 3,5mm paksuseks. Seejärel lõigata 10X10cm suurused tükid. Läbi pritskoti jaotada täidis kokku ja vormida ümbriku kujuliseks.
Enne küpsetamist lasta seista kuskil pooltundi rätiku all. Määrida munaga ja küpsetada 200kraadise auruga ahjus kuskil 15 minutit (auru tekitamiseks panna kauss veega ahju).
Kui jahtunud on siis peale panna puuviljad ja zelee.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...

-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
Taigen: 400g suhkurt 400g jahu 17g soodat 550g hapukoort poolele taignale 2 spl kakaod Kreem : 150g suhkurt 1,5 kg hapukoort 1tl v...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar