pühapäev, 19. veebruar 2012

Biskviitkattega õunakook liivataigna põhjal.

Liivataigen:
200g margariini
1 muna
1/2tl vanillisuhkurt
200g suhkurt
1/2tl küpsetuspulbrit
420g jahu
50g vett /piima /koort

Biskviittaigen:
6 muna
225g jahu
225g suhkurt
100g võid

Täidis:
0,8g õunaviile

Puisteks:
puudersuhkurt

Vahusta pisut margariini suhkru ja vaniljesuhkruga.Lisa vähehaaval munad ja vedelik. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisasegu taignale.Sega taigen kiiresti ühtlaseks. Pane taigen u.30 minutiks külmkappi, kile sees. Rulli taigen umbes 0,8 cm paksuselt lauale, aseta taigen küpsetusplaadile ja küpseta 200 kraadijuures poolvalmis.Võta liivataignast koogipõhi ahjust välja jakata õunaviiludega, puista üle kaneeli-suhkrupuistega.
Valmista biskviit: Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Lisa korraga ja läbi sõela jahu ja sega alt-üles liigutustega ettevaatlikult, kuid kiiresti ühtlaseks (sega käega v kahvliga, lusikat ei tohi kasutada).Lõpuks lisa sula jajahtunud või. Määri biskviittaigen paleti abil õunaviiludega kaetud põhjale ja küpseta 180 kraadi juures helepruuniks u.30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Pošeeritud pirnid.

4 kõvemat pirni 500 ml naturaalset õunamahlea 4 spl mett 300 ml kreeka jogurdit 4 spl vahtrasiirupit 3 kaneelipulka 5 tähtaniisi 100...