pühapäev, 19. veebruar 2012

Kohupiimakook.

Liivataigen:
4dl jahu
1 muna
150g margariini
1tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkurt
0,5tl soola

Täidis:
1tl tärklist
1tl jahu
5 muna
180g margariini v võid
3,5dl suhkurt
4dl hapukoort
900g kohupiima v( 650 toorjuustu ja 250 kohupiima)
1spl vaniljesuhkurt

Vahusta margariin suhkru ja soolaga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, vahusta veel. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega kiiresti ja vähe aega, kuni on tekkinud ühtlane tükkideta taigen. Pane 30 minutiks külmkappi. Taigen rullitakse küpsetusplaadile, kogu plaadi ulatuses, tehakse augud. Küpseta 210 kraadi juures kuldkollaseks 5-8 minutit.
Täidise jaoks sulata margariin. Vahusta munad suhkruga. Hapukoor segatakse vaniliini, kohupiima (kohupiima-toorjuustuga) ja jahtunud margariiniga. Kohupiimakreemi hulka segatakse kergelt munavaht. Kõige lõpuks lisatake jahu ja tärklise segu (hästi õrnalt segada ).
Küpseta 170 kraadi juures umbes 45 minutit
Mina panin ühe koogi sisse virsikuid ja teise koogi peale panin virsikuid ja marju ning valasin üle tarretisega.
Mõlemat moodi on väga maitsev kook!!!














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...