pühapäev, 26. veebruar 2012

Sefiiritort.

Liivapõhi:
150g jahu
50g suhkurt
25g muna (pool muna)
100g margariini

Biskviit:
50g jahu
76g suhkurt
2 muna
0,5tl küpsetuspulbrit
23g tärklist

Täidis:
300g keedist

Sefiir:
400g suhkurt
150g keedist
80g vett
6 munavalget
sidrunihapet natuke
vaniljesuhkurt natuke

Liivapõhja jaoks hakkida ained läbi ja hoida külmas 15 minutit. Seejärel rullida ümaraks tordipõhjaks ja küpseta 220 kraadi juures kuldpruuniks.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga (u. 15 min.).Jahu ja küpsetuspulbrisegu lisada läbi sõela käsitsi segades. Vala tainas 23cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 190 kraadi juures 15 minutit. Jahuta.
Sefiiri alusta  siirupi keetmisest. Hoolitse et nõu oleks hästi puhas. Vahusta munavalged (u. 10 min.). Poole vahustamise ajal lisada 50g suhkurt. Ülejäänud suhkur tuleb keeta koos veega siirupiks(kuuliproovini), siis lisada keedis ja keeta siirupiga läbi. Seejärel lisada kuum siirup peene joana munavahule, maitsestada sidrunihappage ja vaniljesuhkruga. Vahustada kuni tekib ilus tihke vaht.
Põhjad ühendada omavahel keedisega. Pealt määri ja kaunista paksu sefiirikihiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...