esmaspäev, 23. juuli 2012

Šokolaadibeseetort.

Besee:
8 munavalget
300g suhkurt
100g mandlilaaste
2spl kakaod

Kreem:
400ml vahukoort
400g kohupiima (ricotta)
2spl suhkurt
1tl vanillisuhkurt
maasikaid, vaarikaid ja mustikaid v muid meelepäraseid marju.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel paar minutit. Purusta mandlilaastud käte vahel pudiks ja sega kakaoga. Lisa ettevaatlikult munavahule. Sega ühtlaseks ning jaota kolmeks võrdseks osaks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri 1/3 beseest umbes 24 cm ümmarguseks latakaks,mille paksus umbes 1,5 cm. Küpseta põhjasid ükshaaval 170 kraadi juures 30 minutit. Jahuta. Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lõpus lisa kohupiim. Aseta koogitaldrikule beseepõhi. Kata vahukoore-kohupiima kreemiga Ja puista üle tükeldatud maasikatega, kata beseega ning siis jälle omakorda kreemi ja marjadega. peale jäta vahukoore-kohupiima kiht. Pealt kaunista marjadega.
Retsept on võetud raamatust "Nadja koogid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...