esmaspäev, 2. juuli 2012

Rabarberi-kohupiima plaadikook.


PÕHI:
175 g või
1.5 dl suhkur
1  munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulber
3 tl vanillisuhkur
2spl vett

RABARBERIKATE:
500 g rabarberit
0.5 dl vett
1 dl suhkurt

KOHUPIIMATÄIDIS:
400 g kohupiimapasta
200 g hapukoort
3  muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkurt
2 dl suhkurt
0.5 dl kartulijahu
0.5 dl rabarberimahl kastrulist

PUISTE:
60g võid
100g suhkut
100g jahu

 Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Sega  hulka 2 sl vett ning suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista peale puiste(sega pehme võiga suhkur ja jahu). Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.
Retsept on võetud toidutarest.
VÄGA MAITSEV!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...