80g võid
1dl kamajahu
1,5dl nisujahu
0,5dl (rafineerimata roo-)suhkrut
1 munakollane
Vahele:
200g õunakuubikuid
Katteks:
200g õunakuubikuid
0,5dl vett
1sl demerara suhkrut (rafineerimata)
500g kohupiimapastat
50g vaniljekastme pulbrit + 0,5dl vett/piima
150g hapukoort
2sl demerara suhkrut (rafineerimata)
2tl sidrunimahla
1 muna
1 munavalge (põhjast järele jäänud)
Põhjaks sega kokku suhkur jahudega, haki sisse või ning näpi ühtlaseks puruks. Vormi pallike ning asesta see pooleks tunniks külmkappi.
Koori, puhasta ning lõika õunad kuubikuteks. Jaga kaheks.
Valmista pooltest õuntest täidisesse õunapüree. Selleks pane õunakuubikud 0,5 dl vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda pehmeks ja vajuta tükid katki. Lase jahtuda.
Suru külmas olnud tainas koogivormi (24-26cm) põhja ning eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Täidiseks sega omavahel kohupiimapasta, demerara suhkur, hapukoor, sidrunimahl, jahutatud õunapüree. Sega hulka ka piima või veega segatud vanilekastme pulber. Lahuta munakollane valgest ning lisa kollane täidisesse. Munavalged (ka koogipõhjast järele näänud valge) vahusta ning sega õrnalt täidisesse.
Aseta õunakuubikud eelküpsetatud põhjale ning vala peale täidis.
Küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit. Jahuta kook avatud ahjuuksega (siis taheneb kook lõplikult) ning lase täielikult jahtuda.
Retsept on võetud siit: http://maarjakokkab.wordpress.com/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar