neljapäev, 19. juuli 2012

Prantsuse pikk sai.

500g nisujahu
350g vett
12g soola
7g pärmi (mitte kuiva)

Sega pärm veega. Sega jahu ja sool suures kausis, siis lisa järk-järgult vee-pärmi segu, sega. Kata niiske riidega ja jäta tunniks kerkima. Jaga tainas kolmeks osaks ja aseta kergelt jahusele pinnasele. Vormi igast osast baguette’i kujuline sai ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee viis lõikeava, kata kinni ja jäta veel tunnikeseks kerkima. Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Küpseta 15-20 minutit kuni sai on kuldpruun.
Väga hea!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...