esmaspäev, 19. september 2011

Šokolaaadikeeks.

200g tumedat šokolaadi
2spl lahustuvat kohvi
200g toasooja võid
3dl suhkurt
5muna
2dl mandleid
2dl jahu
2tl küpsetuspulbrit

Glasuur:
mõni tilk piparmündiessentsi
60g võid
200g tuhksuhkurt
50g kakaopulbrit
1spl piima

Sulata šokolaad koos lahustuva kohviga kuumaveevannis ja lase jahtuda. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel  jahvatatud mandlid, jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu vaheldumisi sulašokolaadiga taignale. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 175 kraadiga ahjus alumisel siinil 1 tund.  Lase jahtuda.  Kummuta vormist välja ja määri peale glasuur. Klopi või ja tuhksuhkur kreemiks, lisa kakao,piim ja piparmündiessents.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...