neljapäev, 29. september 2011

Kõrvitsasupp.

1,5kg puhastatud kõrvitsat
5 kartulit
1 sibul
4 küüslauguküünt
4cm jupp ingverit
3 hapukat õuna
3 spl oliiviõli
100g võid
1spl karrit
1,5l köögiviljapuljongit
peterselli
200g suitsujuustu
röstitud kõrvitsaseemneid

Haki sibul, küüslauk ja ingver. Tükeldakõrvits ja kartulid. Koori õunad, puhasta südamikest ja tükelda. Kuumuta potis õli ja 50g võid. Pruunista selles sibul,küüslauk ja ingver. Lisa karripulber,sega ja lisa kõrvits ning kartulid. Vala hulka kuum puljong ning lase 15 minutit haududa. Lisa õunad ja keeda kuni kõik komponendid on pehmed. Peenesta segu saumikseriga ja lisa ülejäänud 50g võid. Sega ja meki kas supp on piisavalt maitsestatud. Puista supp üle hakitud peterselliga. Serveeri supp riivitud suitsujuustu ja röstitud kõrvitsaseemnetega. Väga hea supp.
Retsept on võetud Anni Arro kokaraamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...