neljapäev, 9. juuni 2011

Kodujuustu-mustasõstratort.

Põhi:
100g võid
0,5dl suhkurt
2dl jahu
0,5tl vanillisuhkurt
1munakollane

Täidis:
400g kodujuustu
250g hapukoort
2dl suhkurt
1tl vanillsuhkur
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2dl vahukoor
20g želatiinipulbrit v 12 želatiinilehte

Peale:
300g külmutatud v värskeid musti sõstraid
1dl suhkurt
0,5dl vett
2tl želatiinipulbrit+2sl vett v 4 želatiinilehte

Kuumuta ahi 180 kraadine. Näpi või, suhkur, jahu ja vanillisuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga voodertatud 24 cm lahtikäivasse tordivormi põhja.Küpseta 20 minutit. Täidise jaoks sega želatiinipulber ja vesi, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega omavahel kodujuust, hapukoor, suhkur,vanillisuhkur, sidruni riivitud koor ja mahl. Lisa sulatatud želatiin. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud massi hulka. Vala segu vormi j lase tarretuda üleöö. Katte jaoks sulata marjad, sega suhkru ja veega ning püreeri ühtlaseks. Suru segu läbi sõela.Sega želatiin ja vesi,lase paisuda ja sulata kuumaveevannis. Jahuta ja sega püree hulka. Vala segu tarretunud tordile ja hoia torti veel vähemalt 2 tundi külmkapis.
Väga maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...