Emale sünnipäevaks. |
5-6spl suhkurt
100g jahvatatud mandleid
3spl kuhjaga jahu
kompott kirsse
Keedukreem:
400ml vahukoort
1,5dl suhkurt
0,5dl jahu
0,5dl tärklist
2 muna
lahustuvat kohvi
röstitud mandlilaaste
Vahusta munad suhkruga, lisa jahvatatud mandlid ja jahu, sega õrnalt läbi. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Jahuta.
Niisuta kirsi vedelikuga.
Lase koor koos suhkruga potis kergelt soojaks.Sega jahu ja tärklis omavahel ning vispelda hulka munad. Sega ning kalla enamus koort potist munamassi peale ning sega ära, kalla kohe see mass potti tagasi läbi sõela. Aja madalal kuumusel mullitama, koguaeg vispliga segades. Tõsta tulelt ja lisa juurde lahustuvat kohvi ja röstitud mandlilaaste. Jahuta.
Tort on kaetud vahukommimassiga ja martsipanist lilledega.
Tordi idee on siit:http://pozatajapozataja.blogspot.com/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar