neljapäev, 23. juuni 2011

Šokolaadi-juustukook.

PÕHI:
3dl purustatuid küpsiseid
50g võid
1spl kakaod

TÄIDIS:
180g tume šokolaadi
500g toorjuustu
2dl suhkurt
1spl vanillikastme pulbrit
3 muna
3 munakollast
1,5dl hapukoort
0,5tl kakao
1spl vesi(kuum)

KATE:
100g tumedat šokolaadi
1,5dl vahukoort

Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ning lisa või ja kakao. Sega puru niiskeks ja tihkeks ning kalla 23cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Vajuta puru ühtlase massina vormi põhja ja pane vorm täidise tegemise ajaks külma.
Pane vesi keema.
Sulata šokolaad topeltkastrulis ja lase veidi aega jahtuda.
Töötle toorjuust pehmeks, lisa suhkur ja vanillikastme pulber, sega kokku. Seejärel sega sisse terved munad, munakollased ja hapukoor. Lõpuks lisa kuumas vees lahustatud kakao ja sulatatud šokolaad ning sega ühtlaseks tükkideta tainaks.
Võta koogivorm külmkapist välja, kata vormi väliskülg kõigepealt toidukilega ja seejärel tugeva fooliumikihiga. See kaitseb vormi veevannis.
Aseta koogivorm sügavasse ahjupanni ning kalla juustukoogi täidis vormi. Täida ahjupann äsjakeedetud veega, nii et koogivorm jääb umbes poolest saadik vette, ja küpseta ahjus 45 minutist 1 tunnini. Juustukoogi pealmine osa peaks olema tahke, kuid altpoolt peaks täidis olema veidi vedel.
Võta foolium ja toidukile vormi ümbert ära ning aseta juustukook restile jahtuma. Kui kook on jahtunud, kata see kilega ja pane ööseks külmkappi tahenema.
Šokolaadikastme valmistamiseks sulata tükeldatud šokolaad ja vahukoor väga ettevaatlikult. Kui šokolaad on peaaegu sulanud, tõsta nõu pliidilt ära ja sega kaste ühtlaseks. Lase kastmel veidi jahtuda ja kalla seejärel serveerimisalusele tõstetud šokolaadi-juustukoogi peale.
Väga hea.
Retsept on võetud siit:http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7845

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...