reede, 24. juuni 2011

Baieri šokolaadikook.

2dl nisujahu
3 muna
1dl suhkurt
2spl rummi

Šokolaadikreem:
90g tumedat šokolaadi
2spl želatiini
2dl piima
1,5dl suhkurt
4 munakollast
5dl 35%rõõska koort

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Klopi mikseriga munakollased vahule.Klopi munavalged suhkruga vahule. Sega munakollaste hulka vähehaaval jahu ja munavalgetevaht, kuni saad ühtlase taina. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm  läbimõõduga koogivorm ja tõsta tainas vormi. Küpseta 10- 15 minutit. Lase jahtuda.
Paisuta zelatiin 2spl külmas vees.Kuumuta potis piim. Klopi suhkur ja munakollased kreemjaks, nirista vahustamise ajal hulka kuum piim. Vala segu potti ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa šokolaad ja zelatiin. Sega hoolikalt. Jäta jahtuma . Klopi koor vahule ja lisa jahtunud šokolaadikreemile.Immuta jahtunud põhja rummiga ja vala peale šokolaadikreem.Pane kook vahemalt neljaks tunniks külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...