kolmapäev, 30. november 2011

Piparkoogid.


- 1,5 dl mett
- 2 dl fariinisuhkrut
- 15-20 g piparkoogimaitseainet
- 0,25 tl soola
- 250 g võid
- 2 muna
- 2 tl soodat
- 0,5 tl sidrunihapet
- 9 dl nisujahu

Sulata tasasel tulel mesi ja fariinisuhkur, lisa pipargoogimaitseaine ja sool ning lase korraks keema. Tõsta see tulelt ära ning pane või sinna sisse sulama. Kui või on sulanud ja taigen natukene jahtunud, lisa sinna ka munad, sooda ning sidrunhappega segatud jahu. Sega hoolega, et taigen saaks ilus ühtlane. Pane taigen toidukile sisse ja aseta vähemalt üheks ööks külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...