teisipäev, 1. november 2011

Kõrvitsa-kohupiimatort.


Põhi:
2 dl nisujahu
1 ½ dl kartulijahu
3 tl küpsetuspulbrit
¾ tl soola
2 tl vaniljesuhkrut
1 ½ dl tumedat kakaopulbrit
150 g võid või margariini
3 ½ dl suhkrut
3 muna
3 dl leiget piima

Sega kuivained omavahel.
Vahusta või ja suhkur vahuks. Lisa munad ükshaaval.
Sega aeglase võimsusega, vahusta hulka kõigepealt natuke jahu ja seejärel vaheldumisi väikestes kogustes ülejäänud kuivained ja käesoe piim.
Kalla taigen vormi.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 50-60 minutit.
Põhi teha valmis eelmine päev. Lõika jahtunud põhi pooleks.

Täidis:
600g vaniljekohupiimapastat
200ml vahukoort
500g kõrvitsapüreed
10 želatiinilehte
1 apelsinimahl
1 riivitud apelsinikoor
1dl suhkurt
1dl pruunisuhkurt
2tl vanillisuhkurt
0,25tl kaneeli

Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vähese veega pehmeks, püreesta ja jahuta.
Sega kohupiim ja kõrvitsapüree. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Lahusta 1dl kuumas apelsinimahlas. Lisa kõrvitsa kohupiimasegule. Lisa riivitud apelsinikoor, vahustatud vahukoor ja suhkrud.Vala vormi ja lase seista üleöö.
Väga, väga maitsev!!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...