pühapäev, 20. november 2011

Maasika-juustutort.

Põhi:     
2 muna
2spl jahu
1spl suhkurt
 
Täidis:
400g maitsestamata toorjuustu
4spl suhkurt
2tl vanillisuhkurt
400g kohupiimapastat
6 želatiinilehte
 
Tarretis:
1pakk metsmaasikatarretise pulbrit
3,5 dl keevat vett
250gmaasikaid 
2dl mustikaid
 
 

Eralda munavalged kollastest vahusta munavalged alguses ilma suhkruta, kui tekivad vahumügarad siis lisa 1/3 suhkrust järk järgult ja vahusta tugevaks vahuks, vahusta munakollased 2/3 suhkruga,kunimass on kasvanud kaks korda vala munakollased munavahule ja sega õrnade tõstmis liigustustega kokku.kollast ja valget kokku segades lisa munamassile sõeludes jahu.segada ei tohi kaua. küpseta 195 kraadi juures 10 min. 
Vahusta toasoe toorjuust ja maitsesta tavalise ja vanillisuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees ja sulata pooles detsiliitris kuumas vees,lase natuke jahtuda ja sega toorjuustu kohupiima massi hulka. Vala põhjapeale ja pane paariks tunniks külma.
Vala tarretisepulbrile keev vesi, sega korralikult läbi. Lase täielikult jahtuda.Lõikamaasikad pooleks ja lao juustukattele. Lisa mustikad. (kui teed sügavkülma marjadega siis pane külmund marjad juustukattele) Tõsta lusikaga jahtunud tarretis marjadele.Lase külmkapis seista üleöö.
Väga maitsev!!!
Tegin isadepäevaks :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...