teisipäev, 29. november 2011

Krõbe kana magushapus kastmes.


Kana jaoks:
700g kanakitsufileed või kanafileed
2 suurt munavalget
3 suurt küüslauguküünt
4 sl sojakastet
umbes 200 g maisitärklist
õli praadimiseks

Kastme jaoks:
2 sl praadimiseks sobivat õli
2 sibulat
2 porrut
pool tsillit
2 tl ingverit
4 sl ketšupit
4sl riisi-või valget veiniäädikat
4sl suhkrut
4sl sojakastet
3dl kanapuljongit
1,5 tl maisitärklist

Tükelda kanakintsufilee suupärasteks tükkideks. Klopi munavalged kergelt lahti, lisa purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke selles vähemalt 1 tund.
Viiluta sibul, lõika paprika ja rohelise sibula valge osa ribadeks, haki ingver peeneks. Valmista puljong. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisi-või veiniäädikas, sojakaste, suhkur ja 1 tl maisitärklist.
Kuumuta pannil seesami- ja praadimisõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae veel umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Lase keema tõusta ja tõsta siis kõrvale.
Veereta kanatükid tärklise sees, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Lihtsam on seda teha nii, et paned maisitärklise kilekotti, lisad kanatükid ja raputad siis kotisisu korralikult läbi. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni nad on pealt krõbedad ja seest mahlased ning küpsed. Vahetult enne serveerimist sega lihatükid kuuma kastmesse.
Serveeri riisiga.
Väga maitsev!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...