teisipäev, 4. oktoober 2011

Läpaka tort.


Põhi:
2 dl nisujahu
1 ½ dl kartulijahu
3 tl küpsetuspulbrit
¾ tl soola
2 tl vaniljesuhkrut
1 ½ dl tumedat kakaopulbrit
150 g võid või margariini
3 ½ dl suhkrut
3 muna
3 dl leiget piima

Sega kuivained omavahel.
Vahusta või ja suhkur vahuks. Lisa munad ükshaaval.
Sega aeglase võimsusega, vahusta hulka kõigepealt natuke jahu ja seejärel vaheldumisi väikestes kogustes ülejäänud kuivained ja käesoe piim.
Kalla taigen vormi.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 50-60 minutit.
Põhi teha valmis eelmine päev. Lõika jahtunud põhi pooleks.

Täidis:
200g Dajmi šokolaadi
400g maitsestamata toorjuustu
4dl vahukoort
600g kohupiimapastat
1spl vanillisuhkurt
1dl suhkurt
6tl želatiini
6spl vett

Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ja vanillisuhkruga. Lisa kohupiimapasta ja väikesteks tükkideks hakitud šokolaad.Vahust vahukoor. Paisuta želatiin vees ja sulata pidevalt segades kuumaveevannis, jahuta.Nirista želatiin vahustades kohupiimamassi hulka ja sega kiirelt sisse ka vahustatud koor. Vala täidis biskviidi peale, pane peale teine biskviit ja pane külma, soovitavalt üleöö.
Võta kook välja ja kaunista.
Väga maitsev!!!
Läpakas on tehtud porgandikeeksist ja iirisemaiusest, kaetud on vahukommimassiga.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...