kolmapäev, 12. oktoober 2011

Kreemine kõrvitsasupp.


1 kg kõrvitsat,
1 väike sibul,
2 suurt porgand,
4 suurt kartulit
2 küüslaugu küünt,
50 g võid,
sool,
pipar,
väike jupp ingverit
riivitud muskaatpähklit,
0,5 pk sulatatud juustu Merevaik (naturaalne),
2 dl -kohvikoort

Supi tegemiseks aga haki sibul ja küüslauk, samuti porgand, kartul ning kõrvits. Või sulata potis ning vala kõik köögiviljad sinna sisse ning pruunista segades mõni minut, siis aga vala juurde natuke vett (2 dl). Keeda tasasel tulel 20-30 min juurviljade pehmenemiseni. Lõpuks püreeri saumikseriga, lisa sulatatud juust, kohvikoor, sool, pipar, riivitud muskaat. Siis tõsta tagasi kuumusele ning kuumuta suppi pidevalt segades keemiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...