kolmapäev, 18. mai 2011

Seenepirukas.

Põhi:
100g võid
1dl riivitud juustu
2dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
2spl külma vett

Täidis:
2 sibulat
3 spl võid
3dl seeni
1dl sinki
valget pipart
sidrunipipart
soola

Muna-koorekate:
2 muna
2dl rõõska koort
2dl riivitud juustu
murulauku
petersell

Põhja valmistamiseks näpi või kuivade ainetega segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks, pane täidise valmistamise ajaks külma. Haki sibul ja kuumuta võis klaasjaks. Lisa tükeldatud seened ja sink ning maitsesta pipra ja soolaga. Sega omavahel munad, koo, riivitud juust, petersell ja murulauk. Ühenda seene-sibulaseguga. Suru tainas 26 cm võitatud pirukavormi põhja ja äärtele.  Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Vala täidis põhjale ning küpseta veel 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...