esmaspäev, 16. mai 2011

Rabarberi-toscakook.

6-7dl tükeldatud rabarbereid
2spl suhkurt
1tl kaneeli

Põhi:
2 muna
1,5dl suhkurt
50g sulatatud võid
0,5dl piima
2dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit

Toscakate:
75g võid
1dl suhkurt
2sl nisujahu
1spl piima

Puhasta ja tükelda rabarber ja sega suhkru- kaneeliga, jäta maitsestuma. Vahusta taina jaoks munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks. Vala tainas 26 cm küpsetuspaberiga voodertatud koogivormi ning tasanda. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Laota peale rabarberitükid ja küpseta veel 10 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogi peale. Küpseta veel 10-15 minutit või kuni toscakate on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...