kolmapäev, 11. mai 2011

Kübaratort ehk šarlott šokolaadiga.

Emale emadepäevaks.
Kakao-rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
vahele hapukat moosi(mustsõstra-vaarikatoormoosi)

Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla taigen ühtlaselt plaadile ja küpseta 225 kraadises ahjus 5-6 minutit. Aseta lauale teine küpsetuspaber, puista sinna veidi suhkrut ja kummuta biskviit sinna peale. Koori ettevaatlikult kasutatud küpsetuspaber pealt ära ja.kata biskviit moosiga, keera rulli ja pane tunniks külmkappi. Võta rull külmast ja lõika viiludeks. Vooderda kauss toidukilega ja seejärel rullbiskviidi viiludega. Tõsta õõnsusesse täidis ja pane kaaneks peale biskviidiketas.

Täidis:
400g valget šokolaadi
6 munakollast
2dl piima
3tl želatiinipulbrit
3dl 35% rõõska koort

Pane tükeldatud šokolaad suurte kaussi ja tõsta kõrvale. Klopi munakollased vahule. Aja piim keskmisel tulel keema. Võta tulelt ja nirista pool piimast pidevalt segades munavahu hulka.Vala munavaht potti ülejäänud piima hulka ja tõsta pott tagasi tulele.Sega puulusikaga ,kuni segu on paks ja katab lusikaselga. Vala kuum kreem šokolaadi peale, sega kuni šokolaad on sulanud ja kreem ühtlane ja paks. Seejärel sega juurde 3 sl keevas vees lahustatud želatiin.Lase jahtuda. Klopi koor vahule ning sega ettevaatlikult külma šokolaadikreemi hulka.
Hoia külmikus 2 tundi v üleöö. Seejärel kummuta šarlott serveerimisalusele.Kaunista.
Väga maitsev!!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...