teisipäev, 27. detsember 2011

Trüflitorn.

Ploom šokolaadis:
100 g tumedat šokolaad
umbes 20 musta ploomi
umbes 20 mandlit

Leotasin ploome kõigepealt umbes pool tundi soojas vees ja siis kuivatasin. Seejärel tuleb iga ploomi sisse pista üks mandel. Mandleid võib soovi korral ka ahjus eelnevalt röstida.
Sulata šokolaad, kas vesivannil või mikrolaine ahjus, ja kasta ploomid šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberile tahenema.

Jõhvikas martsipanis ja valges šokolaadis.
Kuivatatud jõhvika keerutasin martsipani sisse ja kastsin valgesse šokolaadi ja kaunistasin.

Ferrero Rocher's
100 g šokolaadi vahvleid
100 g mandleid, röstituna*
200 g Nutellat
125 g tumedat šokolaadi
ca 1 sl õli

Haki noaga vahvlid väikesteks tükkideks. Peenesta noaga ka röstitud mandlid ning sega need komponendid kokku Nutellaga. Aseta jahedasse tahenema ca pooleks tunniks. Seejärel vormi käte abil massist pallid ning aseta uuesti külmkappi ca pooleks tunniks tahenema. Sulata šokolaad vesivannil ning seejärel sega sisse õli. Kasta grilltiku abil jahedas seisnud pallid ükshaaval sulašokolaadi ning lusika abil kata õhukese šokolaadikihina kogu pall. Aseta küpsetuspaberile tahenema.

Šokolaadi-rocher'id.
100g kooritud ja röstitud sarapuupähkleid
350g tumedat(44%)šokolaadi
1dl vahukoort
1,5dl pehmet võid
300g mõru (70%)šokolaadi

Haki sarapuupähklid. Haki ja sulata tume šokolaad. Kuumuta vahukoor väikeses kastrulis keemiseni.Tõsta tulelt ja vala sulašokolaadi hulka. Lisa või ja sega kunikõik on ühtlaselt segunenud ja  moodustab tihe läikiv mass. Lisa pähklid ja sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga vormi ja kata pealt kilega. Hoia 2 tundi külmkapis.Vormi käte vahel pallikesed ja hoia veel paar tundi külmkapis. Sulata hakitud mõrušokolaadja kasta pallikesed kahvliga selle sisse. Hoia külmas 1 tund.

Trüflid on kinnitatud hambaorkidega oaasise külge.Roosid on martsipanist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...