3 munast biskviit
Vaarika mousse:
300g värskeid või külmutatud vaarikaid (sulatatud)
165ml piima
3 munakollast
1,5dl suhkurt
5 želatiinilehte
1 spl vaarika likööri v vaarikasiirupit
200ml vahukoort
2 tl tuhksuhkrut
Vaarika tarretis:
75ml vett
60ml vaarika likööri v vaarikasiirupit
1 tl pulbrilist želatiini
Küpseta biskviit suuremal plaadil. Lõika välja vormi suurused rõngad ja pane vormi.
Püreesta vaarikad ja aja läbi sõela. Tõsta 60 ml vaarikapüreed kõrvale. Kuumuta piim keemiseni (ära keema lase). Vahusta munakollased suhkruga. Sega järk-järgult juurde kuum piim. Vala tagasi potti ja sega madalal kuumusel, kuni sega on paksem nagu vanillikaste. Eemalda tulelt. Pane želatiinilehed viieks minutiks külmavette likku. Sega vanillikaste siirupiga (liköörig) ja püreega. Lahusta želatiinilehed 0,5dl kuumas vees ja sega vanillikastme hulka. Jahuta. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga ja sega vaarika-vanillikastme hulka. Vala vaarika-vanillikaste biskviitide peale. Pane kolmeks tunniks külma.
Vaarika tarretiseks sega vesi siirupi (likööri) ja kõrvale pantud 60ml vaarikapüreega kuumakindlas kausis v potis. Kuumuta vesivannis kuni kuum , puista juurde želatiin. Sega kuni see on täielikult lahustunud. Jahuta (sooja tarretist eisaa mousse peale valada). Jaga segu mousseede peale. Hoia külmkapis 2 tundi v üleöö. Kaunista valge šokolaadiga.
Minule väga maitsesid!!!
Väikseid vorme saab teha õllepurkidest. Lõikad alguse ja lõpu ära ja siis keskelt pooleks. Mina voodertasin vormid seest küpsetuspaberiga et parem oleks kätte saada.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...
-
Liivataigen: 200g margariini 1 muna 1/2tl vanillisuhkurt 200g suhkurt 1/2tl küpsetuspulbrit 420g jahu 50g vett /piima /koort Biskvi...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar