esmaspäev, 27. august 2012
Orhideedega tort.
2 kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem vaarikatega. Orhideed on suhkrumassist.

Logoga tort.
3 kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem banaanide ja vaarikatega. Kaetud on martsipaniga.
esmaspäev, 20. august 2012
Lilleline tort.
2 kilone biskviidi tort mille vahel on toorjuustu-kohupiima-vahukoorekreem daimi šokolaaditükkidega. Pealt on kaetud martsipaniga.
Ämblikmehe tort.
teisipäev, 7. august 2012
Piparmündijäätis šokolaaditükkidega.
6 dl värskeid piparmündilehti
200 ml piima
500 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
6 munakollast
100 gr tumedat śokolaadi
näpuotsaga soola.
Esmalt valmista piparmünditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse piparmündilehed ning kuumuta segu kuni see hakkab aurama, kuid ära keeda. Jäta tõmmis kaane alla umbes tunniks tõmbama.Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna sinna sisse läbi sõela ka piparmünditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik piparmüntilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Eralda munakollased munavalgest ning sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Sega munakollased koorega läbi ning kalla siis need potti kooresegu sisse. Aseta pott tulele tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga üle lusikaselja tõmmates jääb tõmbamise jälg koorese segu sisse näha. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt.
Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tundi sügavkülma. Haki śokolaad väikesteks tükkideks. Sega sügavkülmast võetud massi sisse śokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.
200 ml piima
500 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
6 munakollast
100 gr tumedat śokolaadi
näpuotsaga soola.
Esmalt valmista piparmünditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse piparmündilehed ning kuumuta segu kuni see hakkab aurama, kuid ära keeda. Jäta tõmmis kaane alla umbes tunniks tõmbama.Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna sinna sisse läbi sõela ka piparmünditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik piparmüntilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Eralda munakollased munavalgest ning sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Sega munakollased koorega läbi ning kalla siis need potti kooresegu sisse. Aseta pott tulele tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga üle lusikaselja tõmmates jääb tõmbamise jälg koorese segu sisse näha. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt.
Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tundi sügavkülma. Haki śokolaad väikesteks tükkideks. Sega sügavkülmast võetud massi sisse śokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.
Kohupiimapontšikud.
400 g kohupiima
5 sl suhkrut
3 muna
160 g jahu
0,5 tl soola
1 triiki tl söögisoodat
Frittimiseks õli
Hõõru kohupiim muna ja suhkruga ühtlaseks. Lisa sooda ja soolaga segatud jahu. Vormi kahe lusika abil paraja suurusega pätsid ja küpseta kuumas õlis. Pruunid pontšikud tõsta köögipaberile et liigne rasv jääks paberisse. Valmis pontšikud raputa üle tuhksuhkruga.
5 sl suhkrut
3 muna
160 g jahu
0,5 tl soola
1 triiki tl söögisoodat
Frittimiseks õli
Hõõru kohupiim muna ja suhkruga ühtlaseks. Lisa sooda ja soolaga segatud jahu. Vormi kahe lusika abil paraja suurusega pätsid ja küpseta kuumas õlis. Pruunid pontšikud tõsta köögipaberile et liigne rasv jääks paberisse. Valmis pontšikud raputa üle tuhksuhkruga.
esmaspäev, 6. august 2012
Lego tort.
1kilone biskviidi tort mille vahel on kohupiima-vahukoorekreem maasikatega. Pealt on kaetud martsipaniga.
esmaspäev, 23. juuli 2012
Kookosesaiad.
250g vett
25g pärmi
5g soola
80g suhkurt
1 muna
500g jahu
100g margariini
Täidis:
100g margariini
100g kookoshelbeid
1dl fariinisuhkurt
Määrimiseks:
muna
Sulata margariin ja jahuta. Lahusta pärm käesoojas vedelikus. Lisa hulka sool, suhkur ja lahtiklopitud muna. Sega ühtlaseks.Sõtku juurde jahu,Sõtku tainast umbes 5 minutit, seejärel lisada sulatatud margariin ja sõtku taigen uuesti ühtlaseks. Raputa peale natuke jahu ,kata taignakauss rätikuga ja jäta kerkima, kuskil 20 minutit. Vajuta taigen käega alla ja kergita veel. Nii peaks tegema kuskil kaks korda. Rulli taigen ristkülikukujuliselt lauale. Määri taigen pehmendatud margariiniga, puista üle kookoshelvestega ja fariinisuhkruga, keera taigen rulli (nagu kaneelirull).
Lõika taignarulli otsast umbes1,5-2 cm laiused kettad. Lao saiad pannile ja lase kerkida kuskil 30 minutit, määri pealt munaga. Küpseta saiad225 kraadi juures 8-10 minutit.
5g soola
80g suhkurt
1 muna
500g jahu
100g margariini
Täidis:
100g margariini
100g kookoshelbeid
1dl fariinisuhkurt
Määrimiseks:
muna
Sulata margariin ja jahuta. Lahusta pärm käesoojas vedelikus. Lisa hulka sool, suhkur ja lahtiklopitud muna. Sega ühtlaseks.Sõtku juurde jahu,Sõtku tainast umbes 5 minutit, seejärel lisada sulatatud margariin ja sõtku taigen uuesti ühtlaseks. Raputa peale natuke jahu ,kata taignakauss rätikuga ja jäta kerkima, kuskil 20 minutit. Vajuta taigen käega alla ja kergita veel. Nii peaks tegema kuskil kaks korda. Rulli taigen ristkülikukujuliselt lauale. Määri taigen pehmendatud margariiniga, puista üle kookoshelvestega ja fariinisuhkruga, keera taigen rulli (nagu kaneelirull).
Lõika taignarulli otsast umbes1,5-2 cm laiused kettad. Lao saiad pannile ja lase kerkida kuskil 30 minutit, määri pealt munaga. Küpseta saiad225 kraadi juures 8-10 minutit.
Hakklihavorm kartulipudruga.
Kartulipuder:
1kg kartuleid
2spl võid
2,5dl piima
0,5tl soola
pipart
Hakklihakaste:
1spl võid
500g hakkliha
1tl soola
pipart
1 purk tomatikastet
0,5tl pitsamaitseainet
Valmista kartulipuder. Prae kuumal pannil võis hakkliha, maitsesta. Lisa tomatikaste ja lase vaikselt keeda kuskil 5 minutit. Vala hakklihakaste võitatud ahjuvormi ning kata kartulipudruga. Laota peale viilutatud tomat,riputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit.Väga maitsev!!!
1kg kartuleid
2spl võid
2,5dl piima
0,5tl soola
pipart
Hakklihakaste:
1spl võid
500g hakkliha
1tl soola
pipart
1 purk tomatikastet
0,5tl pitsamaitseainet
Valmista kartulipuder. Prae kuumal pannil võis hakkliha, maitsesta. Lisa tomatikaste ja lase vaikselt keeda kuskil 5 minutit. Vala hakklihakaste võitatud ahjuvormi ning kata kartulipudruga. Laota peale viilutatud tomat,riputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit.Väga maitsev!!!
Õhukesed ülepanni pannkoogid.
1spl suhkrut
0,5 tl soola
200ml jahu
300ml piima
200ml vett
30g võid
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, seejärel lisa jahu vähehaaval vaheldumisi piima-vee seguga, hoolega segades, et tükke sisse ei jääks. Ideaalis võiks tainal ca 1 tund seista lasta, et jahu paisuks ja kook kabedam saaks. Kui aga kiiremini nõutakse, pole ka hullu - koogid saavad head ka lühema ooteajaga. Sulata või pannil ja lisa tainale, sega tainas veel kiirelt läbi. Küpseta. Söö moosiga v tee soolasteks kookideks. Soolaste vahel on sink ja juust segatud majoneesiga. Pane veel ahju niikauaks kuni juust on sulanud.
Retsept on võetud siit:http://noadkahvlid.blogspot.com/
Tellimine:
Postitused (Atom)
Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.
Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...

-
Taigen: 400g suhkurt 400g jahu 17g soodat 550g hapukoort poolele taignale 2 spl kakaod Kreem : 150g suhkurt 1,5 kg hapukoort 1tl v...
-
225g vett 30g pärmi 75g suhkurt 5g soola 500g jahu 100g margariini 1/2tl kardemooni Täidis: 70g suhkurt 150g pehmet võid v margari...