teisipäev, 7. august 2012

Piparmündijäätis šokolaaditükkidega.

6 dl värskeid piparmündilehti
200 ml piima
500 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
6 munakollast
100 gr tumedat śokolaadi
näpuotsaga soola.

Esmalt valmista piparmünditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse piparmündilehed ning kuumuta segu kuni see hakkab aurama, kuid ära keeda. Jäta tõmmis kaane alla umbes tunniks tõmbama.Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna sinna sisse läbi sõela ka piparmünditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik piparmüntilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Eralda munakollased munavalgest ning sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Sega munakollased koorega läbi ning kalla siis need potti kooresegu sisse. Aseta pott tulele tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga üle lusikaselja tõmmates jääb tõmbamise jälg koorese segu sisse näha. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt.
Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tundi sügavkülma. Haki śokolaad väikesteks tükkideks.  Sega sügavkülmast võetud massi sisse śokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...