esmaspäev, 5. veebruar 2024

Taralli napoletani (Itaalia searasva präänikud).

 115g terveid mandleid

500g jahu

8g (2tl) kuivpärmi

200g leiget vett

150g seapekki v ekstra neitsioliiviõli

3 tl peent soola

2tl jahvatatud musta pipart

Tilk piima pintseldamiseks


1.Lõika mandlid pooleks v veel väiksemateks tükkideks

2.Sega pärm ja jahu kokku. Vala vesi ja lisa tükkidena seapekk ( v nirista sisse oliiviõli) ja sega ,kuni see on segunenud. Lisa sool , pipar ja mandlid. Sega kuni moodustab tainapall.

3.Pane tainas puhtasse kaussi ja kata pealt toidukilega . Lase tainal kuskil 1 tund kerkida.

4.Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.

5.Jaga tainas 24 palliks. Rullige pallike umbes 20-22 cm pikkuseks köieks -tainas vetrub veidi tagasi ja mõned mandlitükid võivad välja hüpata , kuid lükake need tagasi. Keerake taignanööri mitu korda,hoides seda otstes ja keerates vastassuundades nii, et keerud oleksid kogu pikkuses nähtavad, seejärel suruge otsad kokku, et moodustada rõngas, Läbimõõduga umbes 6 cm. Asetage ahjuplaadile. Jätkake rõngaste moodustamist, saate lõpuks 24 rõngast.

6.Pintsedage rõngaid kergelt piimaga ja pange ahju ( mõlemad plaadid korraga). Küpsetage 40-50 minutit, umbes poolepealt vahetage plaate (ülemised pruunistuvad kiiremini kui keskmised).Rõngad on valmis siis kui need on sügavalt kuldpruunid ja tunduvad kaalult üsnad kerged. Lase rõngastel jahtuda otse küpsetusplaatidel. Hoida õhukindlas anumas kuni 1 nädal.

Retsepti võtsin siit : https://www.domenicacooks.com/blog/taralli-sugna-e-pepe

Väga maitsvad !!!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...