115g terveid mandleid
![]() |
8g (2tl) kuivpärmi
200g leiget vett
150g seapekki v ekstra neitsioliiviõli
3 tl peent soola
2tl jahvatatud musta pipart
Tilk piima pintseldamiseks
1.Lõika mandlid pooleks v veel väiksemateks tükkideks
2.Sega pärm ja jahu kokku. Vala vesi ja lisa tükkidena seapekk ( v nirista sisse oliiviõli) ja sega ,kuni see on segunenud. Lisa sool , pipar ja mandlid. Sega kuni moodustab tainapall.
3.Pane tainas puhtasse kaussi ja kata pealt toidukilega . Lase tainal kuskil 1 tund kerkida.
4.Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.
5.Jaga tainas 24 palliks. Rullige pallike umbes 20-22 cm pikkuseks köieks -tainas vetrub veidi tagasi ja mõned mandlitükid võivad välja hüpata , kuid lükake need tagasi. Keerake taignanööri mitu korda,hoides seda otstes ja keerates vastassuundades nii, et keerud oleksid kogu pikkuses nähtavad, seejärel suruge otsad kokku, et moodustada rõngas, Läbimõõduga umbes 6 cm. Asetage ahjuplaadile. Jätkake rõngaste moodustamist, saate lõpuks 24 rõngast.
6.Pintsedage rõngaid kergelt piimaga ja pange ahju ( mõlemad plaadid korraga). Küpsetage 40-50 minutit, umbes poolepealt vahetage plaate (ülemised pruunistuvad kiiremini kui keskmised).Rõngad on valmis siis kui need on sügavalt kuldpruunid ja tunduvad kaalult üsnad kerged. Lase rõngastel jahtuda otse küpsetusplaatidel. Hoida õhukindlas anumas kuni 1 nädal.
Retsepti võtsin siit : https://www.domenicacooks.com/blog/taralli-sugna-e-pepe
Väga maitsvad !!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar