pühapäev, 20. oktoober 2013

Kõrvitsa-juustutort.

Põhi:
200g digestive küpsiseid
75g võid
2spl suhkurt

Täidis:
500g maitsestamata toorjuustu
3dl suhkurt
500g tükeldatud kõrvitsat
2d hapukoort
2tl vanillisuhkurt
1tl kaneeli
1,25tl soola
4 muna

Peale:
2,5dl hapukoort
3spl suhkurt
1tl vanillisuhkurt

Kaunistuseks:
kreekapähkleid

Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ja sega sulataud või ja suhkruga. Suru segu küpsetuspaberiga voodertatud 24 cm läbimõõduga tordivormi põhja. Küpseta põhja 10 min. Keeda kõrvitsatükid pehmeks ja püreeri. Vahusta suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kaneel ja sool.  Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Vahusta omavahel hapukoor,suhkur ja vanillisuhkur. Määri segu küpsetatud koogile ja küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis. Enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas.
Retsept on võetud Tordiraamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...