kolmapäev, 16. oktoober 2013

Kanapirukas, herned prantsuse moodi ja mädarõikatamp.

Kanapirukas:
4*180 g kanafileed
tükike võid
kimp talisibulaid
150 g väikeseid šampinjone
1 kuhjaga spl nisujahu
2 tl inglise sinepit
1 kuhjaga spl hapukoort
300 ml kanapuljongit (300 vett + kanapuljongikuubik)
natuke tüümiani
1/3 muskaatpähklit, pealeriivimiseks
1 leht lahti rullitud lehttainast
1 muna

Lõika kanafileed 1cm  ribadeks. Kallale kuumale praepannile sorts oliivõli ja lisa võitükike. Tõsta kanaribad pannile ja prae 3minutit. Samal ajal pese ja viiluta talisibulad ja seened lisa kanale. Lisa kanaribadele 1 kuhjaga jahu ja sega. Lisa 2 tl sinepit, 1 kuhjaga supilusika täis hapukoort ja kanapuljong ning sega hästi läbi. Lisa tüümiani ja riivitud muskaatpähkel, lisa sool ja pipar ning jäta hauduma. Rulli lehttaigen lahti. Tee väikese noaga tainasse pinnapealsed ristuvad lõiked. Tõsta pann pliidilt ja kalla kanatükid tainalehest veidi väiksemasse (u 30*25 cm) ahjuvormi. Tõsta tainas kanatäidisele ja topi tainaservad vormi.Klopi munad ruttu lahti ja pintselda pirukas üle. Pista ahju ja küpseta 200 kraadi juures ülemisel siinil umbes 15 minutit või kuna pirukas on kuldne.

Herned prantsuse moodi:
2 väikest lehtsalati pead
tükike võid
1 spl jahu
300 ml kanapuljangit
paar väikest mündioksakest
480g külmutatuid herneid
1/2 sidrunit

Aja pann kuumaks. Pese salat puhtaks ja viiluta. Pane pannile tükike võid ja 1 spl jahu, kalla pannile kanapuljong ja lisa mündilehed.Klopi kaste vispliga mõnusalt ühtlaseks. Lisa herned ja salatiribad.Pigista sisse pool sidruni mahl, kalla juurde sorts keedetud vett, maitsesta soola ja pipraga, sega ja pane kaas peale.

Mädarõikatamp:
800g jahuseid pudrukartuleid
suur tükk võid
2 kuhjaga tl mädarõikakastet

Aja suur pott pliidil hästi kuumaks.Lõika kartulid ruttu 1 cm kuubikuteks, pane pottija kalla peale piisavalt vett,et see kartlid kataks.Maitsesta soolaga ja keeda kartulid pehmeks. Kurna kartulid ja purusta koos suure tüki või ja soolaga. Sega sisse mädarõikakaste.
Retseptid on võetud : Jamie 30 minuti road.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...