reede, 29. märts 2013

Šokolaadi-vaarikatort.

Biskviitpõhi:

3 muna
80g suhkurt
80g jahu
25g kakaod

Šokolaadikreem:
250 ml vahukoort
70g mõrušokolaadi
10g zelatiini
100ml apelsiinimahla
50g mõrušokolaadi tükke

Vaarikakreem:
400g kohupiima
500ml vahukoort
150g suhkurt
1tl vanillisuhkurt
20g zelatiini
200 ml apelsinimahla
300g külmutatud v värskeid vaarikaid

Kaunistuseks:
granaatõunaseemneid
mandlikrõbuskeid

Valmista biskviitpõhi. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Jahuta. Kuumuta veevannil šokolaad.Jälgi et  sokolaaad ei oleks väga kuum.Lisa mahlas paisutatud ja sulatatud zelatiin, mis on veidi jahtunud. Sega omavahel õrnalt vahustatud vahukoor ja jahtunud sokolaadimass.Lisa šokolaaditükikesed. Pane vormi biskviit, järgmise kihina lisa šokolaadimass.Aseta külma. Vaarikakreemiks vahusta kohupiim,suhkur vanillisuhkur ja vahukoor. Paisuta zelatiinja lisa segule. Lisa vaarikad ja sega õrnalt.Võta koogivorm külmkapist välja ja lisa kolmandakihina vaarikakreem. Pane veel tunniks külmkappi.Kaunista.

Mandlikrõbuskid:
200g mandlilaaste
100g mett

Sega mandlilaastud ja mesi ning kalla ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures, kui krõbuskite pind on kuldpruun. Võta plaat välja ja lõika krõbusk kuumalt soovitud suurusega tükkideks. Jahtudes muutub krõbusk kõvaks.
Retsept on võetud raamatust Nadja koogid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...