200g digestiivküpsiseid
100g võid
pool sidruni koor
Täidis:
400ml vahukoort
500ml ahjuõunajogurtit
100g suhkurt
3spl zelatiini+150ml apelsiinimahla
Kaste:
100g iiriseid
100ml vahukoort
1tl zelatiini
Kaunistuseks:
konservirsikuid
mandlilaaste
Purusta küpsised, sega toasooja võiga, lisa sidrunikoor. Suru 26 cm koogivormi põhja.Pane külma.
Paisuta zelatiin 10 minutit mahlas.Sega jogurt ja suhkur, lisa sulatatud zelatiin ja kõige lõpus lisa vahustatud vahukoor. Vala põhjale ja pane paariks tunniks külma. Kastmeks pane zelatiin paisuma 50 ml vahukoore sisse. Soojenda ülejäänud vahukoor koos iiristega, kui kommid on sulanud lisa paisunud zelatiin. Sega niikaua, kuni tekib ühtlane mass. Lase kastmel jahtuda. Vala jahtund kaste tordile. Lase pool tundi seista ja kaunista ääred mandlilaastudega ning peale pane virsikuviilud.
Retsept on võetud Nadja koogid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar