laupäev, 30. märts 2013

Šokolaadi-ricotta-tort.

Põhi:
100g nisujahu
220g jahvatatud mandleid
100g kakaopulbrit
8 suurt muna
300g suhkurt
2tl vanillisuhkurt
mõni tilk mandliessentsi
1,2 dl piima

Ricotta-täidis:
500g ricottat
2,5dl 3,5%rõõska koort
80g tuhksuhkurt
50g suhkruststud apelsinikoort

Šokolaadikreem:
80g kakaopulbrit
5dl  3,5% rõõska koort
100g tuhksuhkurt
2tl vanillisuhkurt

Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sega omavahel jahvatatud mandlid, jahu,kakaopulber,küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi munakollased 200g suhkru, vanillisuhkru ja mandliessentsiga vahule. Lisa munavahule jahusegu vaheldumisi piimaga. Vahusta ülejäänud suhkruga munavalged ning sega ettevaatlikult taina hulka.Vala pool tainakogusest 24cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 20-25 minutit. Küpseta ka teine põhi valmis. Lase jahtuda. Lõika mõlemad põhjad jahtunult pooleks. Täidiseks mikserda koor vahule. Teises kausishõõru ricotta koos tuhksuhkru ja tükeldatud apelsinikoorega ühtlaseks massiks. Sega hulka vahukoor.. Määri täidist 1/3 serveerimisalusele asetatud koogikettale. Kata teise kettaga ning jätka samal moel tordikihtide moodustamist.. Kõige peale määri šokolaadikreem, selleks vahusta vahukoor koos tuhksuhkru, vanillisuhkru ja kakaopulbiga. Kaunista meelepäraselt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...