pühapäev, 14. august 2011

Kohupiimatort.

Põhi:
3muna
2dl suhkurt
2spl külma vett
1dl nisujahu
1dl kartulijahu
11/2tl küpsetuspulbrit

Täidis:
4dl vahukoort
4dl kohupiima
suhkrut maitse järgi
1tl vanillisuhkurt
8-9 želatiinilehte
vahele võib panna mustikaid, vaarikaid, maasikaid v  konserv virsikuid.

Tee tordipõhi valmis päev varem.
Vahusta munad ja suhkur, lisa külm vesi ja kokku segatud kuivained läbi sõela. Sega ja kalla küpsetuspaberiga voodertatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 30-45 minutit. Jahuta. Poolita tordipõhi  ja valmista täidis. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Kuumuta  umbes 1/2 dl vett. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja sulata kuuma vee hulka. Jahuta natuke. Maitsesta kohupiim suhkru ja vanillisuhkruga. Vahusta vahukoor ja sega kohupiima hulka. Sega hulka želatiin.Pane tordipõhi vormi ,immuta vanillipiimaga, pane peale marjad v virsiku ja siis määri peale kohupiimatäidis. Vajuta peale teine tordipõhi, immuta.Lase külmkapis tarduda. Kaunista martsipanist pildiga ja vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Delizie al Lemone ehk Sidruni maiused.

 Biskviit: 150g ( 3suurt) muna 90g suhkur 40g jahu 25g maisitärklist 25g mandlijahu 1/2 riivitud sidrunikoor 1/2 tl vaniljesuhkur näpuotsaga...